Penulis

AHMAD FADHLI BIN SHAARI

Lahir : 18 Julai 1980

Pendidikan : Maahad Tahfiz Al-Quran, Pulai Chondong (1992-1999)

KIAS, NIlam Puri (2000-2003)

Kuliyyah Dakwah Islamiah, Universiti al-Azhar (2003-2004)

32 Responses

  1. assalamualaikum

    saya, mohd asrol, dari pasir puteh,kelantan.

    saya telah melayari blog tuan, saya ingin meminta jasa baik tuan untuk turut menyenaraikan alamat blog saya di laman web /blog tuan.

    laman web / blog saya ialah beralamat di :

    http://pasirputeh.wordpress.com/

    laman web /blog ini lebih berkisar mengenai tempat-tempat pelancongan di sekitar negeri kelantan dan khususnya di dalam daerah pasir puteh.

    objektif pembangunan blog ini adalah untuk sama-sama memaparkan maklumat tepat kepada semua rakyat malaysia dan dunia mengenai pemerintahan islam di negeri kelantan.

    saya akan turut menyenaraikan alamat web tuan di dalam web /blog saya di http://pasirputeh.wordpress.com/

    sekian, terima kasih

    wassalam.

    mohd asrol affandi.
    pasir puteh, kelantan.

  2. salam, kalau boleh perbanyakan vidioclip, kerana ramai d kalangan pengunjung malas dan tiada masa membaca.

  3. laaa…anta dulu sekolah maahad tahfiz ke? anta duk dorm mane? hihi

  4. huh

  5. salam… ana nak ucapkan tahniah pada ustaz kerana jarang ulama’ muda seperti ustaz begitu bersemangat untuk memperjuangkan Islam, Alhamdulillah.. dengan adanya blog ustaz ini secara tidak langsung dapat menambahkan lagi pengetahuan saya tentang agama dan masyarakat Islam lain umumnya..mudah-mudahan kita daulahkan Islam dimuka bumi ini, InsyaAllah..
    selamat berjuang ustaz..

  6. tahniah dah jadi ketua Jabatan Dakwah Wal Qiadah…. harapan ummah dok tange org2 mudo cam kito…. teruskan … salam perjuangan

  7. Asslamu’alaikum Ustaz, saya mohon sekali lagi pada ustaz agar beritahu nama2 pelajar Intis yang sudah habis belajar 3 tahun di Intis tetapi tak dapat ambil sijil dengan segera. Saya ingin membantu pelajar2 tersebut. Mungkin jadual ustaz ketat tapi hrap ustaz bantu saya untuk bantu pelajar2 tersebut. Terima kasih. Wasalam

  8. salam. shaikh, ni akmal (sabah) sahabat lama mgaji kat mesir.

    ana tak tau anta dah lama ada blog baru. selamat berjuang. awal ramadhan hari tu ana pi kota bharu.

    selamat berjuang.

  9. respon tu muhammad… saya telah send emel. terima kasih

  10. abu nuha… subhanallah.. lama tak dengar khabar? masih lagi terbayang wajahmu lewat perkenalan kita 9 tahun yang lalu..🙂 salam reunion..🙂

  11. Wahyu Allah sampai kepada Rasulullah SAW dan diwarisi kepada waliNya dengan adab yang tinggi. Walaupun lantang bersuara, tetapi tidak bersanad melalui rantaian ketuhanan, maka suara itu keluar dari hati yang penuh dengan nafsu yang diperkuda oleh syaitan dengan sifat sombong dan takabbur dalam berhujah. Tolong periksa balik manusia yang menjadi tentera syaitan yang menyesatkan manusia dengan ilmu Islam yang disampaikan….Wallahu’lam

  12. maksud tok ayah?

  13. Mungkin maksud tokayah ialah bekas mufti Perlis. Saudara pernah ke Mesir walau mu’adalah. Sebaiknya dapat membezakan aqidah sohih puak mujassamah yang ditentang ulama’ muktabar. Sebagai tokoh, tidak dinafikan jasa beliau namun beliau banyak bertentangan dengan majlis syura mufti dan ijma’ ulama.

    Allahu’alam.

  14. Alakullihal, ana kagum dengan blog ni. Selamat terus menulis!

  15. kalau maksud tok ayah ialah mufti perlis.. kenapa dilepaskan di blog ini…? ada medan lain lebih sesuai…

  16. Assalamualaikum,
    ustaz nie prnh ker mgajar d sek MTUQ kolam ker dlu?
    ana ase mcm pnh knal ustaz.
    tp apa2 hal pun,ana kagum dgn ustaz.
    wsalam. TAKBIR…3X

  17. a’ah… betullah tu. saya pernah mengajar di MTUQ kolam awal tahun 2000 dulu, sebelum masuk belajar di KIAS…

  18. bagus blog anta ni ustaz…
    ana jumpa blog ni melalui googling, “Kitab Bahrul Maazi”
    terus kan menulis ustaz…

  19. salam ustaz..ana abu bakar..anak murid ustaz di MTUQ..ingt lg x???

    ana skrg kat Universiti Al-Albayt Jordan..amik fiqh wa usuluh..lama xdgr crita ustaz..

    ni no ana +962779990426 (jordan)
    013-2332870(malaysia)
    email abduhu_rahman87@yahoo.com

    ada ms kontek ana ye..

  20. askum… video nikoh ana bila nak siap…anak ana besar doh nih

  21. salam warahmatullah

    buat ustaz fadli… tahniah atas segala-gala, kenal lagi ke… kawe sentiasa mengikuti perkembangan demo sume , cuma dari jauh sahaja…

    kalau kenal harap panjangkan🙂

  22. ambo nak mengambil kesempatan ni nok ucap slmt hari lahir yg ke-29….smogo demo d pjgkn umo n d murohkqn rezki. hidup sentiasa d berkati Allah…..ambo saeng demo hok skelas skali d kias

  23. salam..
    wat ostat fadhli slmt menyambut sanah helwah yg ke dobloh 9.Smoga terus sabat n istiqomah dlm mengembangkan agama Allah..takbiiiiiiiiiiiiiiir

  24. huhu…tima kasih.. dok eh, tau mano besday kita 18/7 hahh?

  25. akum ust,
    ambo ni ada hal sikit, nak mitak tolong dgn ust.
    ada anak ambo yg duduk belajar kat maahad tahfiz YIK, kg banggol Chica, pasir mas.

    jadinya dah 4 bulan, anak ambo tak bayar yuran makan sek tuh. jadinya apakala gitu, ambo nak no telipon ke, hp ko, warden sek. kalau tak silap ambo masulnya ust azrei mustafai. kalau ust adalah no sek ke atau no hp ust td, maka ambo mohon jasa baik ustazlah, tolong send ke no hp ambo: 013-9132093. k, tima kasih banyak ko ust, ats kerjasama dr pihak ust.

  26. salam…apa khabar ustaz?? mudah2hn chat lh hndaknya..dah lama rasanya tdk berkunjung ke medan dakwah ustaz ni…saya tertarik dgn komen yg tok ayah berikan..jika beliau maksudkan mufti perlis sebagai org yg menyebarkan fahaman yg salah, berilh hujah yg sebetulnya, datagkn dalil dr kitab mana…klu kita tidak thu, jgn mudah mengata atau manghukum org lain salah..adakah kerana kita ini selalu betul…sya syorkan tok ayah fikir elok2 terhadap apa yg di perkatakan…matlamat tidak menghalalkan cara tok ayah…

  27. salam ust fadli..saya dak maahad kB..pernah msuk thfiz under ustaz dulu kt mahad..thniah ustaz…sy kagum ngn ustaz..teruskan pjuangn..

  28. Salam Ustaz AHMAD FADHLI BIN SHAARI, saya di sini berhasrat untuk meminta izin ustaz untuk saya mengambil artikel (menggunakan keseluruhan artikel) ustaz yang bertajuk “Instituti Masjid Dan Peranan Pendakwah Terhadapnya” bagi tujuan assignment Pengurusan Institusi Masjid saya di UiTM Segamat. Saya harap agar ustaz membenarkan saya untuk menggunakan keseluruhan artikel ustaz untuk tujuan tersebut. Saya doakan agar Ustaz sekeluarga sentiasa mendapat keredhaan Allah Ta’ala. Insya Allah. Wassalam.

  29. TQ Byk2 Ustaz, assignment saya tersebut telah selamat dan berjaya saya dan 4 org rakan sy present ptg td dgn izin Allah S.W.T. Selamat Hari Raya Eidulfitri, Maaf Zahir dan Batin ucapan drpd saya buat Ustaz sekeluarga tersayang. Assalamualaikum dan Selamat berjuang dalam berdakwah dan membela agama suci kita iaitu Islam…🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: