DPPKPM Kesal Insiden Sabotaj Sepanduk

Kenyataan Media

Dewan Pemuda PAS Kawasan Pasir Mas (DPPKPM)

Berikutan Insiden Sabotaj Sepanduk Program Liga DUN

Di Gelang Mas, Tendong, Pasir Mas

 • Dewan Pemuda PAS Kawasan Pasir Mas (DPPKPM) telah menerima maklumat dari orang ramai berkenaan dengan sabotaj yang telah dilakukan oleh pihak-pihak yang tidak bertanggungjawab terhadap sepanduk DPPKPM yang digantung di hadapan Masjid Gelang Mas, Tendong, Pasir Mas.

 • Sepanduk tersebut merupakan sepanduk iklan dan pemakluman program pertandingan bola sepak Liga Dun yang diseliakan oleh Dewan Pemuda di semua kawasan di negeri Kelantan.

 • Melalui tinjauan yang dibuat, sepanduk tersebut telah disabotaj dengan membuang gambar Ketua DPPKPM, Ustaz Mohd Su Azhar bin Abdullah sementara dua lagi gambar iaitu Ketua Pemuda DUN, Saudara Mukhriz dan ADUN Tendong, YB Dr Muhammad bin Daud tidak diusik.

 • DPPKPM memandang perbuatan ini sebagai satu sabotaj yang tidak bertanggungjawab dan bertujuan untuk menjatuhkan maruah kepimpinan DPPKPM khususnya peribadi Ketua DPPKPM sendiri.

 • DPPKPM ingin melahirkan rasa kesal dengan perbuatan sabotaj berkenaan dan berharap jika ia dilakukan oleh unsur-unsur dalaman parti, ia dapat diselesaikan dengan rundingan dan perbincangan.

 • Tidak ada masalah dan konflik yang tidak dapat diselesaikan melalui rundingan. Berikutan itu, DPPKPM mengajak pihak-pihak yang tidak berpuas hati terhadap apa jua isu supaya dapat tampil ke hadapan dan berunding dengan cara yang terbaik dengan kepimpinan parti di peringkat DUN atau kawasan khususnya kepimpinan DPPKPM sendiri.

 • Manakala jika sabotaj berkenaan dilakukan oleh pihak-pihak luar dari parti, DPPKPM ingin mengingatkan bahawa perbuatan tersebut ialah satu tindakan yang tidak melambangkan amalan demokrasi yang sihat.

 • DPPKPM juga tidak menolak kemungkinan untuk mengambil tindakan lanjut melalui apa jua cara yang dibolehkan jika bagi mengelakkan insiden ini berulang di masa-masa akan datang.

  Sekian.

  AHMAD FADHLI BIN SHAARI

  Naib Ketua Dewan Pemuda PAS Kawasan Pasir Mas (DPPKPM)

  Bertarikh : 28 Jun 2009 / 5 Rejab 1430

 • Leave a Reply

  Fill in your details below or click an icon to log in:

  WordPress.com Logo

  You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

  Twitter picture

  You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

  Facebook photo

  You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

  Connecting to %s

  %d bloggers like this: