Terus Berjuang…

3 Responses

  1. thank’s for God for your struggle in dakwah field’s. but before i had been heard that ustaz not going yet at mulong mosque just about money matter. nak kena org kampung tabik dulu. takkan ngan berdakwah pun nak kira money gak.ye tak.
    struggle for islam life.

  2. dengar mana cerito tu? kena sahih dulu cerita2 gosip gini nih.. bukan setakat masjjid mulong, bahkan semua masjid yang ana ngajar secara tetap kebanyakannya sudah ana hentikan kerana nak tumpukan pada family dan pengajian buat sementara waktu. tinggal dua malam je, malam sabtu dan malam ahad sebab mengambil kira hujung minggu. pagi pulak jumaat dan sabtu je yg tetap. yg lain semua dah ana hentikan… takkan semuanya kerana money matter… hai, jauh benar tu

  3. apa yang saya tahu.. suami saya berpegang pada prinsip dan semua pengisian adalah ikhlas, tiada sebab kalau masjid tak bagi duit ustaz tak pergi mengajar. duit bukan segalanya.. tapi tuntutan kepada keluarga dan pengajiannya sedikit membatas. harap insan lain mengerti.

    Seseorang da’i takkan sesekali meminta upah di atas kerja yang di lakukan, juga tidak boleh mencari keuntungan yang bersifat keduniaan yang akan binasa. Yang ingin dari dakwah yang di lakukan hanyalah mengharap redha Allah SWT. Firman Allah :

    “Dan aku sekali-kali tidak meminta upah kepadamu atas ajakan-ajakan itu.” (As-Syuraa:109)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: